donderdag

Even voorstellen

Het koor is in september 1995 opgericht en bestaat in 2012 uit ongeveer 20 leden. Zij komen uit verschillende plaatsen in Noord Holland. Het koor wil graag muziek brengen van behoorlijke kwaliteit voor een zo breed mogelijk publiek. Om dit te bereiken verwachten wij van u zangkwaliteit die tenminste door koorervaring dan wel zangles is opgedaan.
NOOM biedt zangers en zangeressen de kans zang en podiumervaring op te doen. Per jaar worden een aantal concerten gegeven waarin koor en solisten zich kunnen presenteren.
Dirigent van NOOM is Christine Bontenbal. Pianiste is Marijke Vis.

stemtest

Na aanmelding moet een nieuw lid een stemtest doen. Het gaat hierbij om:
· het vaststellen van de zangstem
· de zuiverheid, interpretatie, uitstraling en articulatie te bepalen
· het vaststellen van eventuele solistische capaciteiten
· advies over het volgen van eventuele zanglessen.
De stemtest vindt plaats voor de eerste repetitie van de even maanden van het jaar en wordt meteen met u door gepraat.

repetities

Het koor repeteert eenmaal per week. De repetitieavond is op de woensdagavond van 20.00 uur. tot 22.15 uur in verpleeghuis Zuyder Waert in Heerhugowaard.
Naast de wekelijkse repetitie studeren de koorleden ook thuis. Ter ondersteuning voor het instuderen van de zangstukken thuis raden wij u aan een cassette of memorecorder mee te nemen naar de repetities.
Probeer als dat mogelijk is samen met een ander koorlid te studeren. De dirigent kan dan tijdens de repetities veel aandacht schenken aan het samen brengen van de verschillende stemmen, interpretatie, muzikale accenten en uitstraling.
Er wordt een map beschikbaar gesteld met alle muziekstukken die door het koor gezongen worden. Hiervoor wordt een borg gevraagd. Indien u verhinderd bent voor een repetitie dient u zich af te melden.

repertoire

Zoals de naam van het koor weergeeft zijn alle zangstukken, koorwerken of bewerkingen uit opera’s, operettes of musicals. Suggesties vanuit het koor zijn altijd welkom maar de muzikale leiding bepaalt het repertoire. Dit geldt voor zowel de repetities, als voor een concert. Voor solisten wordt in overleg met de muzikale leiding muziek uitgezocht die het beste past bij het stembereik en timbre van de solist.

solisten

Voor sommige leden van het koor is er de mogelijkheid om een of meerdere solonummers te zingen. Zij kunnen zichzelf aanmelden of zullen door de muzikale leiding van het koor worden benaderd. Voor solisten zal regelmatig een solistenrepetitie georganiseerd worden.

concerten

Gedurende een seizoen zal een aantal concerten gegeven worden waarbij koor en solisten zich kunnen presenteren. Tijdens de concerten wordt de muziek in een door uzelf aan te schaffen zwarte map gehouden. De kleding die gedragen wordt tijdens het concert is een combinatie van zwart met wit, zowel voor dames als voor heren. Tevens wordt een paars strikje ter beschikking gesteld dat u dient te dragen (heren)/op te spelden (dames) tijdens een concert. Voor koorleden staand op de tweede of derde rij wordt een opstapje ter beschikking gesteld. Hiervoor wordt een borg gevraagd van €6,80.

Geen opmerkingen: